3 onmisbare tips om je training te optimaliseren

Een gezond leven bestaat uit verschillende componenten! Zo is het belangrijk om voldoende te bewegen, voldoende en gebalanceerd te eten, enzovoorts. Het is niet altijd even gemakkelijk om de balans tussen deze componenten te bewaren. Aan de ene kant wil je af en toe kunnen snoepen, maar aan de andere kant mag dit niet ten koste gaan van de vorm van je lichaam. In dit artikel geven we je drie onmisbare tips om je training te optimaliseren, rekening houdend met een gezond voedingspatroon.

Tip 1: stel samen met je personal trainer een trainingsschema op

Veel sportscholen bieden de mogelijkheid om samen met een personal trainer een persoonlijk trainingsschema op te stellen. Zo weet je zeker dat de verschillende spiergroepen in je lichaam getraind worden, zonder dat een overbelasting op de loer ligt. Het kan al snel erg verleidelijk zijn om de intensiteit van trainingen op te voeren als het enkele weken lekker loopt. Dit kan echter gevaarlijk zijn! Wanneer je lichaam deze intensievere trainingen nog niet goed aan kan, zal dit eerder voor een verzwakking van spieren zorgen dan voor een versterking hiervan.

Naast het trainingsschema wat je met een personal trainer op kunt stellen, zijn ook op internet veel trainingsschema’s te vinden. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die cardiotrainingen willen uitvoeren.

Tip 2: vul je voedingspatroon aan met voedingssupplementen

In de afgelopen jaren hebben voedingssupplementen steeds meer aan populariteit gewonnen. Er zijn tal van verschillende soorten voedingssupplementen op de markt, die ieder hun eigen unieke eigenschappen hebben. De een zit vol met eiwitten, de ander met een breed scala aan vitamines. Onder meer vitamine D wordt veel aan het voedingspatroon toegevoegd in de vorm van voedingssupplementen. Deze vitamine zorgt er namelijk voor dat het calcium makkelijker uit je eten wordt opgenomen door het lichaam. Dit resulteert in een verbeterde weerstand, wat de kans op infecties verkleint.

Kijk ook eens naar Muscle Concepts eiwitshakes! Met deze eiwitshakes kun je het herstel van je spieren bevorderen. Het is niet voor niets, dat veel sporters na hun trainingen bakken kwark, vlees en eieren eten. Dit zijn allen voedingsmiddelen die vol met eiwitten zitten. Het herstel van de spieren is van groot belang om een overbelasting hiervan te voorkomen.

Tip 3: zorg voor een goed en gebalanceerd voedingspatroon

Voedingssupplementen zijn een fijne aanvulling op een gebalanceerd voedingspatroon. Ze zorgen voor extra vitamines en eiwitten, die je gezondheid kunnen bevorderen. Houd er echter rekening mee dat deze voedingssupplementen maaltijden in geen geval kunnen vervangen. Het is dus belangrijk om naast het gebruik van voedingssupplementen voor een goed en gebalanceerd voedingspatroon te zorgen. Denk aan het feit dat je voldoende koolhydraten binnen moet krijgen, dat je gevarieerd moet blijven eten om verschillende voedingsstoffen tot je te nemen, enzovoorts.

Wanneer je het sporten serieus aan wilt pakken, kun je ook voor het opstellen van een voedingspatroon hulp inschakelen. Denk aan de hulp die een diëtist je kan bieden, hulp van je personal trainer in de sportschool, enzovoorts.

sixpack
gespierde benen

Begin vandaag met Droog Trainen

Ontvang nu Gratis het Droog Trainen E-book! Laat je gegevens hieronder achter en check je e-mal.